fbpx

Tudung Sarung Selesa Ada Di Sini

tudung sarung

Sedang mencari tudung? Terdapat kolesi koleksi tudung sarung daripada AZ Clover.

Wanita berhijab pada hari ini sering menjadi tumpuan dengan kehadiran pelbagai fesyen terkini. Bukan sahaja golongan muda, trend terbaru hijab juga turut diikuti golongan wanita berusia. Sama ada gaya tudung sarung, shawl atau turban, banyak fesyen yang boleh dipilih.

Hijab atau tudung sudah dianggap sebagai pelengkap gaya seseorang wanita, sama ada hendak ke pejabat, membeli-belah atau acara santai hujung minggu.

Jika hendak dibandingkan, wanita pada hari ini amat bertuah dalam memilih fesyen dan gaya tudung.

Sejak beberapa tahun lalu, pasaran hijab atau tudung semakin meluas dan berkembang maju.

Ini dapat dilihat dengan kewujudan banyak jenama tudung sama ada yang dijual di atas talian (online) atau di butik dan pasaraya.

Social media influencer juga tidak dinafikan memainkan peranan penting dalam mengajak wanita Islam untuk berhijab. Apatah lagi dengan menjadi duta sesuatu jenama atau membuat review produk.

Hendak bercorak penuh, simple, kosong atau dihiasi manik dan batu, kesemuanya terpulang kepada selera anda.

 

koleksi tudung

 

Tidak dinafikan setiap wanita berhijab mesti memiliki berpuluh pasang tudung lebih dari empat jenis tudung sebagai koleksi.

Koleksi ini termasuk tudung sarung, tudung bawal, shawl dan tudung satin.

Jika dahulu penggunaan tudung seolah-olah sinonim dengan golongan wanita berusia.

Tidak kurang juga ada yang beranggapan tudung sarung sebegini sesuai di kala keadaan emergency, contohnya jika ada tetamu ke rumah atau apabila hendak membuat kerja di dapur.

Kini tidak lagi! Ianya semakin mendapat tempat dan menjadi kegilaan ramai wanita muda.

Rata-rata berpandangan pemakaiannya lebih ringkas dan tidak mengambil masa yang lama untuk menggayakannya. Ia juga sesuai dipakai pada bila-bila masa dan keadaan.

 

tudung kapit afiyaa

 

AZ Clover mempunyai rangkaian tudung dengan stail terkini sesuai untuk anda gayakan sama ada ke pejabat atau kegunaan harian.

Afiyaa, koleksi tudung sarung dari AZ Clover pasti mampu menangkap selera fesyen wanita muda sekaligus membantu anda kelihatan anggun.

Istimewanya, tudung Afiyaa mempunyai awning yang lembut menggunakan material scuba membolehkan ia mudah dibentuk selain dapat mengikut bentuk muka si pemakai.

afiyaa

tudung sarung afiyaa

 

Dengan pilihan lapan warna dengan corak plain, tudung sarung Afiyaa tampil dengan tiga saiz iaitu S, M dan L mengikut keselesaan si pemakai.

Dengan harga bermula dari RM59 hingga RM79, koleksi tudung sarung ini pasti mampu dimiliki oleh semua golongan. Malah ia juga boleh digayakan sedondon antara ibu dan anak.

Diperbuat dari material moss crepe, Afiyaa juga mudah disesuaikan dengan apa sahaja pakaian, kerana hiasan bunga timbul yang ringkas.

Di sini kami kongsikan tiga kelebihan Afiyaa yang digilai ramai ini!

  • Memberi keselesaan dan patuh Syariah

Dengan tiga pilihan saiz dari S hingga L, anda tidak perlu risau lagi dengan tuntutan menutup aurat dengan sempurna.

Selain dapat menutup sebahagian dada, tudung sarung Afiyaa juga memberi kemudahan dan keselesaan kepada golongan wanita untuk menunaikan solat sekiranya terlupa membawa telekung.

  • Mudah dijaga

Rasanya semua wanita tahu menjaga tudung sarung lebih mudah berbanding tudung-tudung lain. Selain tidak mudah kedut dan tidak perlu digosok, materialnya lembut serta boleh disimpan sama ada dengan menggulung atau lipat tiga.

Cara mencuci juga hanyalah dengan merendam di dalam air sabun, sental lembut dengan tangan dan bilas sebelum disidai.

  • Ringkas dan jimat masa

Tidak memerlukan anak tudung (inner) menjadikan tudung ini sebagai pilihan ramai wanita muda yang sangat mementingkan masa.

Hanya sarung sahaja dengan membetulkan kain di bahagian bahu. Kemudian bentuk dengan lembut di bahagian awning. Paling best, anda tak lagi perlu melilit dan tak perlu menggunakan jarum.

 

AZ Clover

 

Sekiranya anda mencari-cari tudung sarung yang simple dan murah, anda boleh mendapatkan koleksi tudung sarung Afiyaa secara online hari ini.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *