fbpx

Instant Shawl (Koleksi Terkini 2019)

instant shawl

Sedang mencari instant shawl?


Penggunaan instant shawl di kalangan wanita Malaysia telah menjadi fenomena masa kini.

Apa yang pasti, ianya semakin meningkat di pasaran Malaysia dengan pelbagai jenis design dan warna dengan harga yang berpatutan. Tudung shawl telah menarik minat wanita dalam pelbagai lapisan umur khususnya wanita bekerjaya.

Antara kelebihan shawl ini ialah:

  • ianya memudahkan si pemakai tanpa menggunakan banyak pin atau brooch
  • memudahkan dan mempercepatkan dalam memakai tudung instant shawl ini.

Bahkan, shawl dapat menjimatkan masa si pemakai dengan hanya menyarungkan tudung tersebut dengan mudah.

Selain itu, ianya dapat memberikan keselesaan yang maksima buat si pemakai khususnya wanita yang bekerjaya dan aktif dalam aktiviti seharian mereka.

Anda tidak akan merunsingkan kepala anda lagi kerana awning tudung anda akan sentiasa terletak kerana ianya sudah dijahit dengan kemas.

Berikut merupakan antara beberapa tudung shawl hari raya 2019 yang boleh digayakan dengan padanan baju kurung mahupun baju kebaya anda:

 

1.Tudung shawl chiffon

Penggunaan tudung material jenis chiffon telah menarik perhatian ramai wanita di Malaysia kerana material ini akan membuatkan si pemakai kelihatan anggun dan exclusive. Apa yang pasti, tudung shawl chiffon ini mudah dibentuk dan akan kelihatan flowy daripada belakang si pemakai.

 

2. Tudung shawl satin

Material satin bukan hanya ada pada bawal sahaja, bahkan ianya boleh didapati di instant shawl. Ramai wanita menggemari instant shawl satin kerana ianya akan menghasilkan gaya elegan dan anggun bagi si pemakai dan sesuai dipakai di majlis-majlis korporat serta boleh dipakai di pejabat.

 

3. Tudung shawl bawal

Mungkin tidak ramai yang mengetahui bahawa terdapat instant shawl bawal di pasaran Malaysia. Ianya mempunyai gaya tersendiri dan sesuai dipakai oleh wanita yang bermuka bulat.

Ini kerana di bahagian muka ianya seakan bawal manakala di bahagian kepala dan badan seakan shawl. Menarik bukan?

 

4. Shawl dua muka

Instant shawl dua muka antara menjadi pilihan masa kini di kalangan wanita masa kini. Ini kerana instant shawl dua muka dapat menghasilkan tona warna yang berbeza, boleh digayakan dalam dua jenis gaya dengan hanya menggunakan satu tudung sahaja.

Ianya dapat dikenal pasti dengan melihat tudung instant shawl itu mempunyai dua corak yang berbeza serta mempunyai dua lapisan kain yang berbeza.

Kebanyakkan kain yang digunakan adalah terdiri daripada kain cotton yang lembut dan sejuk untuk dipakai serta memberi keselesaan buat anda.

 

5. Instant shawl anak tudung

Inner merujuk kepada anak tudung. Selalunya shawl yang memerlukan inner, bukaan mukanya  dijahit dengan lebih luas. Ianya dapat memudahkan si pemakai tanpa mencari inner tudung yang lain. Bahkan, ianya dapat memberi keselesaan buat si pemakai.

Apa yang pasti, untuk mengenal instant tudung senang saja. Ianya dapat dikenal pasti jika anda melihat ada lebihan kain atau juntaian kain di salah satu sisi tudung, maka ia adalah dikira tudung shawl. Selain itu, ianya dapat dikenal pasti jika tudung tersebut sudah siap dijahit dengan jahitan kemas di kepala dan dagu muka.

Semoga panduan ini dapat membantu anda memilih shawl yang bersesuaian dan tidak perlu pening-pening kepala lagi terutama kepada yang baru dan sedang berjinak-jinak untuk memakai tudung.

Untuk melihat koleksi tudung instant shawl yang menarik dan terbaru, boleh layari website kami untuk pembelian tudung shawl secara online hari ini.

 

One thought on “Instant Shawl (Koleksi Terkini 2019)

  1. Pingback: Printed Shawl Paling Cun Anda Belum Pakai Lagi ***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *